Splendori minerale din Maramureş – România, în Zalaegerzeg, Ungaria

17 Iunie 2015 928
Expoziţia intitulată „Splendori minerale din Maramureş – România” organizată de Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare la Muzeul Naţional al Petrolului şi Gazului din Zalaegerzeg, Ungaria, a fost vernisată joi 11 iunie.
Atât cele 83 de eşantioane expuse, cât şi prezentarea deosebită a expoziţiei au fost apreciate de peste 70 de persoane care au luat parte la acest eveniment, dintre care multe sunt personalităţi maghiare din domeniu sau din alte domenii.

„Publicul prezent a fost interesat de activitatea muzeului nostru, precum şi de eşantioanele expuse (formarea, exploatarea, conservarea şi întreţinerea lor, etc). Prezenţa presei din localitate a fost un punct de încercare, datorită curiozităţii mari pe care a avut-o în legătură cu „creaţiile splendide ale Pământului din zona Maramureşului”. Materialele au apărut în aceeaşi seară la postul local de televiziune şi a doua zi în presa scrisă. După trei luni de la deschiderea expoziţiei, mineralele vor face obiectul unei noi expoziţii într-un alt oraş al Ungariei: Kaposvar”, precizează comisarul de expoziţie, ing. geol. Fodor Elisabeta - şef al secţie Mineralogie din cadrul Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

Expoziţia va fi deschisă în perioada iunie – septembrie 2015.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.