Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, acrediat să desfășoare activități de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți

11 Noiembrie 2019 267
Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a obținut în data de 30.10.2019 acreditarea necesară desfășurării activităților de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți. Certificatul de acreditare atestă respectarea cadrului legal al HG. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea de activități de salvare în munți, precum și a Normei tehnice nr.1/2014, având o valabilitate de 5 ani.

Pentru obținerea acestei acreditări, instituția a trebuit să facă dovada pregătirii profesionale a salvatorilor montani și a deținerii de echipamente speciale pentru desfășurarea activității de salvare montană. Totodată, a mai fost verificată și conformitatea procedurală a patrimoniului și a gestiunii, întreaga activitate a serviciului trebuind să corespundă unei sfere complet legale.
Instituirea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a fost decisă de către aleșii județeni în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna octombrie a anului 2018. Înființarea acestui serviciu a făcut posibilă atestarea a cinci formații de salvatori montani, conform metodologiei de acreditare și certificare a capacității operative de intervenție.

Șeful administrației județene a subliniat mereu necesitatea instituirii unui serviciu care să asigure siguranța maramureșenilor iubitori de munte. „Instituirea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a reprezentat o reală necesitate. Odată cu obținerea acreditării, cinci formații de salvatori montani se vor afla în slujba maramureșenilor, efectuând activități de prevenire a accidentelor și de salvare în munți, conform bunelor practici prezente la nivel național.”, a arătat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Managerul-interimar al Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că acreditarea serviciului constituie o încununare a eforturilor de a pune bazele unei instituții performante, pregătită să răspundă cu profesionalism oricărei provocări. „Este un moment de mândrie pentru Salvamont Maramureș și, totodată, o confirmare a faptului că ne desfășurăm activitatea cu respectarea celor mai înalte standarde în domeniu.”, a declarat Dan Benga, manager-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.