Salvamont Maramureș recomandă prudență maximă în practicarea sporturilor extreme, în zone cu teren accidentat

Joi, 23 iulie, intervenția salvamontiștilor maramureșeni a fost din nou solicitată, de această dată în cazul unui accident petrecut în zona Coloniei Topitorilor, deasupra Uzinei de Apă de Baia Mare, pe un traseu frecventat de amatorii de mountain bike. Un apel venit prin 112 a anunțat că un biciclist a căzut într-o zonă greu accesibilă. Cu sprijinul STS Maramureș, echipa de prim răspuns a Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a ajuns în scurt timp la locul accidentului. Salvamontiștii au acordat primul ajutor biciclistului, care a suferit multiple traumatisme, după care acesta a fost imobilizat în targa lopată și transportat până la ambulanță cu ajutorul UT 2000, utilajul omolagt folosit de salvatorii montani pentru transportul în teren accidentat.
După o coborâre dificilă, accidentatul a fost predat ambulanței, care l-a transportat spre unitatea medicală pentru investigații complexe. Managerul Serviciului Public Județean Maramureș, Dan Benga, a mulțumit ISU Maramureș și STS Maramureș pentru o nouă colaborare care a contribuit la încheierea cu succes la intervenției. „Mulțumim ISU Maramureș pentru o nouă colaborare excelentă, precum și colegilor de la STS Maramureș pentru localizarea perfectă a accidentatului, un aspect extrem de important în identificarea celei mai rapide căi de acces la victimă.”, a declarat Dan Benga.

Acesta a ținut să transmită un mesaj și amatorilor de sporturi extreme, pentru a evita producerea unor accidente similare, care se pot solda un cu un deznodământ tragic. „Recomandăm precauție și dotarea corespunzătoare a celor care practică sporturile extreme. Dincolo de toate recomandările pe care le putem oferi, suntem convinși că adrenalina are un cuvânt hotărâtor în activitatea lor, dar important este să rețină un lucru: o clipă de neatenție se poate încheia cu o tragedie. Important este și mesajul transmis la începutul emisiunilor de profil, celor care își propun replicarea unor astfel de experiențe: „Nu încercați. Protagoniștii din videoclip sunt sportivi profesioniști, special pregătiți pentru practicarea sporturilor extreme.”, a mai precizat Dan Benga.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.