Aparat mobil de radiografie pulmonară, la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare

02 Decembrie 2020 83
Un aparat de ultimă generație, pus în funcțiune la Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Echipamentul RX mobil este necesar pentru investigarea pacienților suspecți sau confirmați cu SARS-CoV-2, fiind soluția optimă atât în secțiile ATI, cât și în cazul bolnavilor netransportabili, oferind imagini de o mare rezoluție și claritate necesare pentru stabilirea gravității infectării.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, a subliniat faptul că își dorește ca în scurt timp secția ATI din cadrul unității spitalicești să fie funcțională având în vedere necesitatea acesteia în contextul pandemic. Totodată, Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, susține că odată cu creșterea numărului de pacienți confirmați COVID-19, cazurile internate în regim de spitalizare continuă sunt complexe. Din nefericire evoluția seniorilor cu afecțiuni neurologice, cardiace, oncologice cu exacerbări ale patologiilor de bază, dar și a pacienților cu insuficiență respiratorie acută, febrili, imobilizați la pat, este deseori nefavorabilă, fără a se putea interveni la timp.

Aparatul medical este un prim pas al procesului de dotare al compartimentului de ATI. Se va achiziționa aparatura necesară în vederea acordării tratamentelor necesare pentru pacienții confirmați cu coronavirus, respectiv monitoare, aparate de ventilație mecanică, injectomate, pompe nutritive, sistem de intubație dificilă, videolaringoscop și alte echipamente necesare într-o secție de terapie intensivă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.