Activități desfășurate la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare în săptămâna 05 – 09 octombrie

05 Octombrie 2015 1093

Luni, 5 octombrie, orele 10:00 – 12:00, Sala de conferinţe Sub egida „PROFESIE ŞI PROFESIONALISM – BIBLIOTECA ÎNTRE MISIUNE ŞI PASIUNE”, la sediul Bibliotecii Judeţeane „Petre Dulfu” din Baia Mare va avea loc colocviul profesional anual al bibliotecarilor din bibliotecile publice maramureşene.
Luni, 5 octombrie
Orele 10:00 – 12:00, Sala de conferinţe

Sub egida „PROFESIE ŞI PROFESIONALISM – BIBLIOTECA ÎNTRE MISIUNE ŞI PASIUNE”, la sediul Bibliotecii Judeţeane „Petre Dulfu” din Baia Mare va avea loc colocviul profesional anual al bibliotecarilor din bibliotecile publice maramureşene.

Evenimenul, cu o agendă bogată, va avea pe ordinea de zi următoarele puncte:
  1. CUVÂNT DE DESCHIDERE – Dr. Teodor Ardelean, director Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare;
  2. PERMANENŢA LUI NICOLAE STEINHARDT - Dr. Florian Roatiş, cercetător ştiinţific Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare;
  3. FESTIVAL DE POVESTIRI DIGITALE – Corina Şandor-Martin, bibliotecar Compartimentul Relaţii publice. Studio Video;
  4. CURSURI ŞI ACTIVITĂŢI RECREATIVE LA SECŢIA PENTRU COPII – Corina Şpan, şef serviciu Secţia pentru copii;
  5. NICOLAE STEINHARDT: „DĂRUIND VEI DOBÂNDI” (prezentare CD) – Radu Horvath, bibliotecar secţia Multimedia;
  6. IDEI ŞI RESURSE UTILE PENTRU ACTIVITATEA DE BIBLIOTECĂ – Valentina Rotaru, bibliotecar coordonator American Corner;
  7. CONCLUZIILE COLOCVIILOR PROFESIONALE ZONALE – Ioan Neamţiu, bibliotecar metodist.

De asemenea, în cadrul colocviului, va avea loc premierea bibliotecarilor merituoşi, care s-au remarcat pe parcursul anului metodic 2015.

Dezbaterile, legate de ordinea mai sus enumerată, se vor purta în jurul personalităţii lui NICOLAE STEINHARDT, care ar putea fi adoptat ca patron spiritual al bibliotecarilor maramureşeni având în vedere preocupările sale legate de organizarea bibliotecii de la Mănăstirea Rohia. Manifestarea va fi însoţită de o expoziţie de carte, dedicată lui Steinhardt, cu o parte din volumele care se regăsesc în colecţia Bibliotecii Judeţeane „Petre Dulfu”.

Cum satisfacţia maximă a bibliotecarilor este dată, în principal, de carte şi de difuzarea acesteia, nu putea lipsi şi oferta editorială prezentată de următorii invitaţi:
  • Doamna Elisabeta Moldovan, referent difuzare carte la SC Mara-Libris S.A. Baia Mare;
  • Domnul Silviu Hodiş, director general al Editurii „Galaxia Gutenberg” Târgu Lăpuş;
  • Domnul Aurel Ştefanachi, director al Editurii „Tipo Moldova” Iaşi.

Marţi, 6 octombrie
Orele 9:00 – 11:00, Sala de conferinţe

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei (5 octombrie 2015), Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, Secţia pentru copii, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”, organizează o dezbatere pe marginea cărţii „Eu sunt Malala”, profesor coordonator Simona Bănică, cu participarea claselor a VII-a (A şi B) de la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”.

Momentul se doreşte a fi unul interactiv, centrat pe importanţa educaţiei în ţările arabe. De asemenea, vor fi oferite detalii despre întâlnirea dintre Malala şi Obama printr-o prezentare power point.

Miercuri, 7 octombrie
Orele 9:30 – 15:00, Sala de conferinţe

Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, în parteneriat cu organizațiile Team For Youth Association şi Autism Baia Mare, organizează în data de 07 octombrie un eveniment local pentru prezentarea și promovarea instrumentelor și a oportunităților care vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii și, de asemenea, în sprijinul persoanelor care doresc să desfășoare activități de voluntariat.

Evenimentul se va desfășura, începând cu ora 09.30, la Biblioteca Județeană Petre Dulfu.

Acest eveniment face parte din Caravana „Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului”, care se va desfășura în 12 orașe din România: București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Sf. Gheorghe, Constanța și va avea parte de câte o zi de evenimente în fiecare oraș. Caravana face parte din proiectul „Harta Voluntariatului”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România.

În cadrul evenimentului, reprezentanții instituțiilor publice, membrii organizațiilor neguvernamentale de la nivel local și voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România și care poate fi accesată începând cu prima zi a Caravanei - 28 septembrie. De asemenea, în cadrul Caravanei, participanții vor fi informați cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizații neguvernamentale și care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.

Orele 12:00 – 14:00, Salonul Artelor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş în colaborare cu AJOFM Cluj, Asociaţia Inceptus România şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează o acţiune locală în cadrul proiectului „Skills for jobs”, POSDRU/160/2.1/S/141384.

La eveniment vor participa: inspectori şcolari, directori ai unităţilor de învăţământ liceal din Maramureş, cuprinse în proiect, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai media, reprezentanţi ai agenţilor economici din judeţ.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.