A fost lansată cea de-a II-a ediție a „Dicționarului de regionalisme și arhaisme din Maramureș”

16 Octombrie 2015 898

Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare a găzduit în  15 octombrie 2015 lansarea celei de-a doua ediții a cărții lui Dorin Ștef „Dicționar de regionalisme și arhaisme din Maramureș”. Volumul a fost publicat la editura "Ethnologica" a Centrului Județean pentru Conservarea și Pormovarea Culturii Tradiționale din Maramureș, în colecția "Cultura Tradițională". Lucrarea cuprinde peste 5400 de termeni, reprezentând astfel un valoros instrument de lucru în domeniul cercetării lingvistice.

Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare a găzduit în  15 octombrie 2015 lansarea celei de-a doua ediții a cărții lui Dorin Ștef „Dicționar de regionalisme și arhaisme din Maramureș”.

Lucrarea cuprinde peste 5400 de termeni, reprezentând astfel un valoros instrument de lucru în domeniul cercetării lingvistice. Volumul a fost publicat la editura "Ethnologica" a Centrului Județean pentru Conservarea și Pormovarea Culturii Tradiționale din Maramureș, în colecția "Cultura Tradițională".


Prezent la acest eveniment, prof. univ. dr. Vasile Frățilă de la Universitatea de Vest Timișoara, a remarcat în cuvântul său valoarea deosebită a lucrării și modul academic de întocmire al acesteia, ceea ce îi conferă statutul de lucrare importantă în domeniu.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.