Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Imnului Național

29 Iulie 2019 227
Au trecut 171 de ani de la prima intonare oficială a poemului "Deșteaptă-te române!", care avea să devină, în 1990, Imnul Național al României.

Marcăm, așadar, data de 29 Iulie, ca Ziua Imnului Național, zi în care ne amintim de puterea simbolică insuflată atâtor generații de versurile patriotice a lui Andrei Mureșanu.
Simbol al dragostei față de patrie, al valorilor democratice și al puterii de nestăvilit a unui popor unit, imnul național a acompaniat de-a lungul timpului toate eforturile înaintașilor noștri înfăptuite pentru țară și popor. Chiar dacă vremurile s-au schimbat, imnul nu și-a pierdut din însemnătate și continuă să răsune și astăzi, cu ocazia aniversărilor și evenimentelor oficiale, în cadrul cărora este reprezentat statul român.

Doresc maramureșenilor și tuturor romanilor să nu uite că, înainte de toate sunt români, că aparțin unui popor frumos, liber și unit, născut din ambițiile și jertfa celor care în veacurile trecute s-au deșteptat și au luptat pentru noi!

Să ne înclinăm cu respect în fața istoriei și să ne lăsăm mereu însoțiți de mândria de a fi român și de atașamentul față de valorile și simbolurile naționale!

La mulți ani de Ziua Imnului Național!

Gabriel Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.