Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Armatei Române

25 Octombrie 2018 939
Ziua de 25 octombrie reprezintă un reper important în conștiința românilor de pretutindeni, ca moment în care celebrăm una din cele mai respectabile instituții ale României moderne. Cu o istorie ce se pierde în timp, oastea țării a contribuit din plin, încă de pe vremea voievozilor și domnilor Principatelor Romane, la apărarea independenței și suveranității noastre naționale, dovedind curaj și spirit de sacrificiu în luptele purtate pentru neatârnarea neamului.
România Centenară e plină de mormintele militarilor care s-au jertfit pentru țară și nu există localitate în care să lipsească monumente sau troițe ce îi cinstesc pe eroii locurilor. De Ziua Armatei Române, ne amintim cu profund respect și îi onorăm pe toți cei care au purtat sau poartă uniforma militară: soldați, subofițeri, maiștri militari, ofițeri și generali din Forțele Terestre, Forțele Aeriene sau Forțele Navale ale României moderne. Suntem și vom fi mereu mândri de militarii români activi sau în rezervă dar și de veteranii noștri, fie că sunt în garnizoane sau pe teatrele de operațiuni de peste hotare, ca parteneri loiali armatelor membre ale Tratatului Nord Atlantic.

În această zi aniversară din anul Centenarului Marii Uniri, mă înclin cu respect în fața Armatei Române a cărei deviză “Onoare și Patrie” definește însăși istoria și identitatea poporului român. Respect Armatei Române!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.