Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de sărbătoarea Paștelui Catolic

11 Aprilie 2020 536
Hristos a Înviat!

Sfintele Sărbători Pascale găsesc în acest an credincioșii romano-catolici și protestanți într-o situație aparte. Cea mai mare sărbătoare a creștinătății era, până nu demult, un prilej de întregire a familiei și de revedere a celor dragi. Astăzi însă, prioritățile s-au schimbat, iar contextul ne îndeamnă la acțiuni responsabile, care țin în primul rând de limitarea contactului cu cei din jur. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm semnificația Sărbătorii Învierii Domnului. Paștele reprezintă o ocazie de reiterare a sacrificiului suprem, a eforturilor făcute pentru binele semenilor noștri, dar și un apel la solidaritate și purificare sufletească.
În acest an, Lumină Sfântă nu va ajunge în case la fel ca în trecut, însă trebuie să înțelegem că flacăra Învierii Domnului poate să ardă pretutindeni în sufletele noastre. Este momentul să reflectăm la darurile cu care viața ne-a binecuvântat, la lucrurile mărunte care până nu demult păreau lipsite de valoare, și totodată, la cum putem contribui fiecare dintre noi la restabilirea echilibrului și a armoniei.

Din această grea încercare, putem să ieșim cu toții mai înțelepți, mai conștienți de vremelnicia noastră și mai recunoscători pentru darul vieții. Să privim spre viitor cu speranță, pentru a putea retrăi, cât mai curând, sentimentul unic de a-i îmbrățișa pe cei dragi și de a împărtăși cu ei bucuria revederii.

Sărbători Frumoase, cu pace în suflete!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.