Întru mulți și fericiți ani, Preasfinția Voastră!

17 Aprilie 2019 809
Pentru noi, toți cei care am avut norocul de a ne naște și trăi în acest colț de țară, dar și pentru turiști, Maramureșul este un tărâm binecuvântat, pentru că Dumnezeu ne-a dăruit, cu generozitate, frumusețile și bogățiile acestei lumi, dar mai ales ne-a ajutat să păstrăm în suflet lumina credinței. Maramureşul poate fi definit în multe feluri, dar, personal, am preferat mereu să-l numesc „Țara Voievozilor”. Și dacă administrativ și politic, vremea voievozilor întemeietori de țară a devenit istorie, „voievozii spirituali” sunt încă contemporani cu noi, păstrând prezente cele mai de preț elemente ale identității noastre: credința și dragostea de Țară.
În 17 aprilie se împlinește un sfert de secol de când „voievodul nostru spiritual”, PS Iustin a fost hirotonit arhiereu vicar, în urma alegerii Sale de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acești 25 de ani reprezintă un model de slujire și iubire jertfelnică, în care PS Iustin și-a pus întreaga putere și pricepere în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor.
 
Pentru noi, maramureșenii, Preasfințitul Iustin nu este doar un păstor sufletesc, ci și un veritabil apărător și promotor al patriotismului și valorilor naționale, un stâlp al credinței și mândriei de a fi români și maramureșeni. Totodată, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, este o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, a spiritualității românești și europene, fiind membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române încă din anul 1994, când a fost ales Arhiereu - vicar, iar din anul 2016, Episcop titular al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Pentru promovarea culturii și a valorilor spirituale locale, pentru contribuția importantă la păstrarea tradițiilor acestui ținut și pentru inegalabila misiune de apărare a identității românești, culturale și religioase, anul trecut, în anul Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Maramureș i-a acordat titlul de Cetățean de onoare al județului. Dar cel mai important „titlu” este locul pe care și l-a câștigat în sufletele noastre, ale maramureșenilor.
 
Întru mulți și fericiți ani, Preasfinția Voastră! Dumnezeu să vă dea ani mulți și rodnici de arhierie, sănătate, putere de muncă și frumoase realizări pentru eparhia noastră!
 
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.