Un altfel de calendar oferit de Muzeul Judeţean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare"

07 Decembrie 2020 74
Începând cu data de 5 decembrie, Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” oferă iubitorilor de artă șansa de a se bucura de mici surprize artistice grație unui calendar on-line denumit ”Până la Crăciun… cu Noi!”. Cei care doresc să-l deschidă vor găsi în cutiuțele electronice pregătite pentru fiecare zi picturi din expoziția temporară ”Portretul în arta băimăreană”, curator dr. Ioan Anghel Negrean. Odată cu imaginea se vor derula și ghicitori și jocuri, toate pe fondul muzical pregătit de compozitorul băimărean Darie Nemeș Bota.
Calendarul este publicat pe blogul Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, la adresa muzeuldeartabaiamare.wordpress.com, în secțiunea Până la Crăciun… cu Noi. Doritorii trebuie doar să caute căsuța care corespunde datei din ziua respectivă și să o deschidă printr-un simplu click. Fiecare căsuță devine activă la ora 00,00.

Unele căsuțe pot aduce ca premiu calendarul jubiliar al anului 2021, tipărit de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» cu imagini ale lucrărilor sale.

Conceptul este inspirat de proiectul Europeana.eu, „Let’s light up December with Europeana Advent Calendar” și reprezintă o inițiativă a Uniunii Europene, care vizează digitizarea patrimoniului cultural european și sprijinirea inovării în domeniu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.