Eroii martiri împușcați în 5 decembrie 1918, comemorați la Târgu Lăpuș

05 Decembrie 2020 57
Azi, 5 decembrie 2020, la Târgu Lăpuș au fost comemorați martirii căzuți în masacrul din 5 decembrie 1918. Atunci, zeci de oameni s-au adunat în piața orașului pentru a se bucura împreună de Marea Unire și a asculta mesajul citit cu acest prilej, însă au fost uciși de militari unguri. Evenimentele de azi au debutat cu intonarea imnului României și au continuat cu slujba religioasă de pomenire a eroilor martiri, oficiată de preoți ortodocși și catolici. Alături de cei prezenți, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din centrul orașului.
”Este important să cinstim memoria eroilor care au luptat pentru libertatea și unitatea noastră și să ducem mai departe visul lor de a avea o țară puternică și dezvoltată”, a subliniat președintele Ionel Ovidiu Bogdan.

La eveniment au participat prefectul de Maramureș, Silviu Nicolae Ungur, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, primarul orașului Târgu Lăpuș, Mitru Leșe, viceprimarul Vasile Crausz, consilieri locali. Pentru respectarea măsurilor legale impuse pentru stoparea SARS CoV-2 nu au fost rostite alocuțiuni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.