Depuneri de coroane la Monumentul Ostașului Român de 1 Decembrie

Azi, la Monumentul Ostașului Român din municipiul reședință de județ, a fost oficiată ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Națională a României. Acum, mai mult ca niciodată, dragostea față de țară a fost simțită mai puternic decât în alți ani. Ceremoniile dedicate Zilei Marii Uniri s-au desfășurat într-un cadru restrâns din cauza restricțiilor pandemiei SARS CoV-2. După intonarea imnului României, preoții au oficiat serviciul religios. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a depus o coroană de flori în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru țară.
Deși nu au fost rostite alocuțiuni, președintele Ionel Bogdan transmite pe această cale gândurile sale de prețuire tuturor românilor, dorindu-le sănătate, liniște și un sincer și călduros ”La mulți ani!”.

La eveniment au mai fost prezenți Silviu Nicolae Ungur, prefectul județului Maramureș, Călin Bota, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Florin Nicolae Creț, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, Gabriel Băban, preotul militar al Garnizoanei Baia Mare, consilier personal al PSI Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, preoți militari, precum și directori ai instituțiilor publice descentralizate.

În semn de prețuire și respect pentru eroii neamului s-au mai depus coroane de flori și la bustul lui I.C. Brătianu, bustul lui Iuliu Maniu, grupul statuar Avram Iancu și bustul lui George Pop de Băsești din Parcul Mara.

La mulți ani, maramureșeni! La mulți ani, România!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.