"Horea în grumaz" – a XX-a ediție a festivalului - concurs a avut loc în acest weekend

31 Octombrie 2022 75
Duminică, 30 octombrie 2022, a avut loc cea de-a XX-a ediție a Festivalului – Concurs ”Horea în grumaz”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură ”Vasile Latiș” din Târgu Lăpuș și a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Târgu Lăpuș în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Horea lungă din grumaz este un element esențial al culturii tradiționale din Țara Lăpușului și este transmisă cu mândrie din generație în generație. Acest lucru îl demonstrează faptul că participanții la acest festival – concurs au avut vârstele cuprinse între 11 și 78 de ani.
Evenimentul a fost deschis de Onișor Pop și Andreea Ghițiu. Au urcat apoi pe scenă concurenții înscriși în competiție. Aceștia au prezentat câte două hore și fost împărțiți în două secțiuni: vocal și instrumental.

În timp ce juriul delibera, publicul spectator s-a bucurat de recitalurile susținute de invitata specială Anghelina Timiș Lungu, artiștii locali Bianca Latiș și Adela Șanta, precum și Orchestra Casei de Cultură ”Vasile Latiș” din Târgu Lăpuș.

Juriul a ierarhizat evoluția concurenților în funcție de următoarele criterii: calități vocale deosebite, păstrarea autenticității melodiilor și textelor, modalități instrumentale speciale în performarea horei și autenticitatea costumului popular.

Câștigătorii celei de-a XX-a ediții a Festivalului – Concurs ”Horea în grumaz” au fost: Larisa Pop – Marele Premiu, Victoria Petrenciuc – premiul I, Gabriela Ungur și Beatris China – premiul II și Nicoleta Farcaș – premiul III pentru secțiunea vocal, iar pentru secțiunea instrumental, Teodor Burzo – premiul I și Filip Tănase – premiul II.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.