9 octombrie | Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului

09 Octombrie 2022 85
Astăzi, de Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului, rememorăm evenimentele din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și onorăm memoria victimelor Holocaustului. Atrocitățile petrecute în timpul Holocaustului nu trebuie uitate niciodată pentru că doar astfel ne asigurăm că acest capitol din istoria umanității nu va mai fi repetat.
Noi, maramureșenii, avem datoria de a continua lupta pe care a început-o Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, născut și crescut în Sighetu Marmației, împotriva antisemitismului, discriminării și instigării la ură.

Anul acesta, am marcat la Sighetu Marmației 20 de ani de la inaugurarea Casei Memoriale Elie Wiesel - Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș - un loc special în care a fost creată o conexiune între trecut și viitor prin moștenirea culturală lăsată de Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, dar și un mare luptător pentru drepturile și libertățile cetățenești.

În Maramureș, avem exemple bune de conviețuire interetnică, de respect reciproc, valori pe care trebuie să le insuflăm și tinerelor generații pentru ca evenimente tragice precum Holocaustul să nu mai aibă loc niciodată.

Ionel Bogdan
Președinte Consiliul Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.