Ecourile unui festival dedicat Centenarului Marii Uniri

19 Septembrie 2018 284
Consilierii județeni care au făcut parte din delegația care a reprezentat județul Maramureș la evenimentul Centenar Fest, organizat în Republica Moldova, s-au arătat extrem de încantați de acest demers pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri a României.
“Apreciez în mod excepțional acest eveniment. Faptul că am făcut parte din această delegație alături de colegii mei și am participat la acest grandios festival dovedește că patriotismul nu a murit în județul nostru și indiferent de culoarea politică, rămânem uniți și simțim românește. Am fost primiți cu atâta căldură, iar cei care au reprezentat Maramureșul au fost la mare înălțime. Pentru mine a fost o adevărată onoare să particip la aceeastă manifestare și aș dori ca și mai multă lume să cunoască acele locuri și voința poporului basarab de a fi unit cu noi. Felicit organizatorii și pe toți cei implicați în aceasta deplasare pentru această reușită”, a apreciat Florica Roman, consilier județean.

Consilierul județean Felician Cerneștean a arătat că această manifestare este “cea mai mare și mai extraordinară adunare la care am participat până acum. A fost o adevărată onoare să ma alătur delegației maramureșene. Am trăit pentru o clipă momentul că sentimentul românesc începe să iasă la suprafață din ce în ce mai tare”.

Prezent în această delegație Radu Coman, consilier județean declară că “am fost plăcut impresionat să văd că idealurile pentru care au luptat strămoșii noștri nu au pierit. Unitatea și credința românilor de pretutindeni sunt încă vii, iar cuvântul “Unire” stârnește cele mai intense trăiri în sufletele basarabenilor”.

De asemenea, și consilierul județean Nicolae Mișulec a apreciat Centenar Fest ca fiind “o manifestare frumoasă la care Maramureșul s-a prezentat foarte bine. Am fost bine primiți, apreciați și asta denotă ca România se mândrește cu noi”.

În urma acestei experiențe, consilierul județean Sorin Șunea a precizat că “sufletul nostru patriotic s-a făcut simțit și pe plaiurile basarabene. Eleganța și exuberanța sufletului românesc din colț de Maramureș a fost la mare înălțime”, iar Ioan Buda, de asemenea, consilier județean, spune că “a fost o experiență de neuitat, de-a dreptul impresionantă. Vom susține în continuare unirea României cu Basarabia, deoarece basarabenii sunt frații noștri, iar frații nu trebuie să stea separați. Am întâlnit oameni deosebiți care doresc să aparțină neamului românesc”.

În opinia consilierului județean Călin Ștefan Pop, “evenimentul Centenar Fest a fost un prim pas important în șirul pasilor care vor urma pentru reîntregirea României. A fost un moment frumos, unde atât românii cât și frații noștri moldoveni au strigat într-un glas UNIRE!!!”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.