Centenarul Marii Uniri a României prinde culoare în Maramureș

Maramureș Balloon Fiesta lansează pentru România 100 de baloane cu aer cald. Această inițiativă de a celebra împlinirea celor 100 de ani a României Mari și 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, aparține Asociației pentru Siguranță, Echilibru, Nonconformism și Sensibilitate – SENS. Evenimentul „100 de baloane pentru România” este un proiect depus de Consiliul Județean Maramureș, în cooperare cu Asociația SENS, finanțat parțial prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. În organizarea acestui demers s-au alăturat Municipiul Baia Mare și Aeroclubul României. Acesta a debutat miercuri, 3 octombrie 2018, în Baia Mare, cu parada celor 100 de echipaje a baloanelor cu aer cald venite din 28 de țări europene.
La evenimentul de deschidere a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, Dan Chiriac, reprezentantul Aeroclubului României și reprezentanții Asociației SENS, Peter Hurley și Loredana Ionescu. „Mă bucur că astăzi, împreună cu Municipiul Baia Mare și Aeroclubul României, la inițiativa Asociației SENS, am putut să dăm sens și viață acestui eveniment început în urmă cu un an, Maramureș Balloon Fiesta. Iată, astăzi adăugăm 100 de baloane pentru România. Maramureșul în urmă cu 100 de ani a fost în prima linie a Marii Uniri, iar acum, tot județul nostru dă culoare acestui eveniment, prin acest festival pe care îl organizăm împreună. Atunci când ne unim forțele pentru astfel de inițiative ies lucruri extraordinare. În zilele ce urmează veți vedea Maramureșul de sus. Este un colț de rai și sper să vă convingeți singuri după ce veți survola întregul județ”, a precizat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul va continua cu sesiuni de zbor liber, târguri tradiționale, teatru de copii și ateliere de creație pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României. În încheiere, cei 400 de piloți și membri de echipe din 28 de țări europene, împreună cu participanții care vor fi prezenți pe Aerodromul din Baia Mare, vor ține un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor români.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.