Maramureșul - gazdă bună la Chișinău

19 Septembrie 2018 253
Participarea Maramureșului la cel mai mare festival din Republica Moldova, Centenar Fest, a fost una memorabilă pentru miile de participanți care s-au alăturat standului maramureșenilor. Aici au avut ocazia de a trăi o adevărată experiență culinară. Și-au răsfățat papilele gustative cu tradiționalele sărmăluțe înfășurate în varză acră, mămăligă cu brânză și jumări, fasole cu ciolan și alte bunătăți. Nu a lipsit nici horinca, elixir de Maramureș.
De asemenea, oaspeți de seamă au trecut pragul “casei maramureșene”. Printre aceștia, a onorat cu prezența renumitul compozitor moldovean, Eugen Doga, creatorul celei de-a IV-a capodopere muzicale a secolului XX. Celebrul său vals de pe coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra fiară”, ale cărui acorduri s-au făcut auzite în toată lumea a devenit recunoscut și inclus în patrimoniul UNESCO. Poftiți în “casa maramureșeană” au fost și Excelența sa Daniel Ioniță, ambasador al României în Republica Moldova, Mihail Popa, președintele Consiliului Raional Strășeni, Andrei Năstase, primarul ales al Municipiului Chișinău, Nicolae Avram, președintele Centrului Cultural „Vatra”, precum și o parte din primarii din Republica Moldova, care au participat la Reuniunea Satelor, eveniment organizat la Săpânța, în perioada 18-19 august 2018.

Acestor importanți musafiri, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș le-a oferit câte un bust al celor doi mari corifei ai județului nostru, George Pop de Băsești și Vasile Lucaciu, plachete și lucrări dedicate Centenarului Marii Uniri a României, care să le amintească faptul că Maramureșul a contribuit la înfăptuirea unirii de la 1918 și în continuare își dorește unirea României cu Basarabia.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.