Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea Simpozionului internațional "Maramureș - promotor al culturii și identității românești în lume"

Astăzi, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc Simpozionul internațional “Maramureș - promotor al culturii și identității românești în lume”.

Evenimentul este organizat într-un an special, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind ”Anul Omagial al pastorației românilor din afara României”, și a adus Maramureșului ocazia de a fi “promotor al culturii și identității românești în lume”.
La eveniment a fost prezent vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Lazăr, alături de ÎnaltPreaSfințitul Părinte Mitropolit Andrei, PreaSfințitul Părinte Episcop Iustin, Preasfințitul Părinte Timotei, președintele de onoare al Academiei Române filiala Cluj, Emil Burzo, academicieni, rectori și profesori universitari.

Proiectul cuprinde lansarea unui volum, coordonat de academicianul Emil Burzo, și desfășurarea simpozionului internațional care va avea timp de trei zile în Maramureș.

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean, a vorbit despre importanța păstrării și promovării identității culturale românești: “Maramureșul merită, cu prisosință, astfel de evenimente, iar noi, administrația județeană vom face eforturi să continuăm organizarea lor și în viitor, deoarece o administrație responsabilă este preocupată nu doar de problemele curente ale unei comunități ci și de dăinuirea ei în istorie. Iar dăinuirea peste timp nu se poate realiza fără păstrarea și promovarea identității naționale, a culturii, a istoriei, a tradițiilor și obiceiurilor și fără transmiterea lor către generațiile viitoare.

Volumul lansat astăzi și simpozionul internațional care se desfășoară pe durata a trei zile în Maramureș demonstrează că noi, maramureșenii, nu ne-am uitat istoria și identitatea, ci ni le asumăm cu mândrie, demonstrează că iubim cultura, că ne iubim țara și, mai ales, că iubim Maramureșul și vrem ca generațiile care vin să fie la fel de mândre de originea lor ca și noi.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.