Cămașa maramureșeană, măiestrIE și simbol

Numeroși maramureșeni și români au fost prezenți la celebrarea Zilei Internaționale a Iei în Roma, care a avut loc ieri la Accademia di Romania, prin prezentarea expoziției “Cămașa maramureșeană, măiestrIE și simbol”.

Maramureșul are un patrimoniu cultural bogat, tradiții și port popular unice, iar toți cei prezenți la inaugurarea expoziției s-au bucurat de frumusețea hainelor tradiționale expuse.
Vernisajul a avut loc în prezența doamnei Gabriela Dancău, Ambasador al României în Italia, a domnului Anatolie Urecheanu, Ambasador al Republicii Moldova în Italia, a domnului Rudolf Dinu, director Accademia di Romania, a doamnei Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, precum și în prezența a altor personalități diplomatice și culturale.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Ambasadei României în Italia și Accademia di Romania.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 iunie – 15 iulie 2023 (de marți până vineri – 15:00-18:00 și sâmbăta de la 11.00-13.00 și 14.00-18.00). Intrarea este liberă.

Accademia di Romania, Galleria d’Arte, Via delle Belle Arti 110, Roma
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.