20 de ani de existență a instituției de cultură "Nord Literar"

Vicepreședintele Doru Alexandru Lazăr a deschis manifestările prilejuite de împlinirea a 20 de ani de existență a instituției de cultură ”Nord Literar”, din subordinea Consiliului Județean.

După ce i-a salutat pe oaspeții prezenți în sala “Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ – scriitori din țară și din Serbia – Doru Alexandru Lazăr a subliniat faptul că Revista de Cultură “Nord Literar” e mai mult decât o prezență activă în peisajul presei culturale naționale. E o instituție care promovează cultura, literatura și autorii locali, prin toate acțiunile pe care le realizează.
”Am remarcat în ultimul an o schimbare a graficii revistei, tipărirea color pe hârtie de calitate și o tușă modernă în managementul instituției. Dar și apropierea revistei de tânăra generație, prin acțiunile comune cu Reprezentanța Maramureș a Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România și cu elevii de la colegiile băimărene. Toate acestea - dublate de o creștere exponențială a mediatizării - sunt menite să promoveze literatura de calitate, dar și să lărgească nișa de adresabilitate. În acest nobil demers, vă asigur de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean”a subliniat vicepreședintele CJ Maramureș.

Doru Alexandru Lazăr a adresat felicitări membrilor fondatori pentru ideea de a înființa această instituție, precum și actualei echipe a revistei pentru efortul de a menține vie flacăra culturii și a literaturii acestui spațiu binecuvântat.

Manifestările continuă și astăzi, cu primul târg de carte organizat în Baia Mare și găzduit în holul Palatului Administrativ.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.