Zilele Revistei de Cultură "Nord Literar"

13 Iunie 2023 200
În perioada 20-21 iunie 2023, vor avea loc Zilele Revistei de Cultură „Nord Literar”, manifestare dedicată aniversării a douăzeci de ani de activitate a instituției.

În acest context, se vor reuni oameni de cultură, colaboratori, prieteni ai revistei și – pentru prima dată în douăzeci de ani – va fi invitat și publicul, care va avea prilejul să se bucure de Târgul de carte deschis în 21 iunie în holul Palatului Administrativ din Baia Mare.
Prima zi este destinată momentului festiv, dialogului cultural și scriitorilor. După-amiază, oameni ai cărții din Maramureș, Iași, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistrița, Sălaj, Timișoara, cărora li se vor alătura și scriitori de limba română din Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia), vor avea prilejul să participe la dezbaterea „Local și național în presa culturală”.

Ziua a doua va fi alocată cărții. Edituri și autori importanți din județele din nordul țării vor oferi publicului șansa să asiste la o serie de lansări de carte, la prezentarea ofertelor editoriale, precum și de a achiziționa lucrări de calitate. Astfel, pentru o zi, Palatul Administrativ va deveni o Cetate a Cărții, din care nu vor lipsi edituri precum: Școala Ardeleană (Cluj-Napoca), Mega Print (Cluj-Napoca), Solstițiu (Satu Mare), Pleiade (Satu Mare), Grinta (Cluj-Napoca), Caiete Silvane (Zalău), Charmides (Bistrița), iar din Maramureș: Galaxia Gutenberg, Proema, Eurotip, Valea Verde, Cetatea Romei, Maria Montessori, Ethnologica.

Cu acest prilej, vor fi lansate trei suplimente ale Revistei de Cultură „Nord Literar”, proaspăt scoase de sub tipar. Este vorba de trei antologii: de interviuri, parodii și traduceri. De asemenea, în spațiul generos alocat târgului, vor fi prezentate expozițiile tematice ”Frânturi din comunism” (realizată de elevi ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”) și ”De la Nord Statornic la Nord Literar”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.