A fost lansată cartea "100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie"

Joi, 20 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, director Teodor Ardelean, a avut loc lansarea cărții ”100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”. Evenimentul de lansare a fost organizat de biblioteca băimăreană în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Documentare al Academiei Române din cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” și a fost dedicat autorilor studiilor şi „familiilor nobile” evocate în volum. Prin această acțiune s-a urmărit evidențierea rolului elitelor maramureșene în pregătirea și săvârșirea actului Unirii, precum și în perpetuarea valorilor culturale și în menținerea trează a conștiinței de neam, în cei 100 de ani care au urmat acestui important act istoric. La eveniment au fost prezenți numeroși istorici, critici literari, scriitori, profesori universitari dar și reprezentanți ai administrației locale și județene.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, invitat la acest eveniment, a arătat că instituția pe care o conduce a ajutat, atât cât a fost necesar, pentru ca această lucrare să fie editată. ”Lucrarea monumentală are 76 de autori, oameni extraordinari, care au muncit foarte mult pentru ca această carte să vadă lumina tiparului în Anul Centenarului Marii Uniri. Și sunt fericit că, instituția Consiliului Județean Maramureș poate să își aducă contribuția la astfel de mărturii scrise despre adevăratele modele de urmat de către noile generații de români și maramureșeni. Îi felicit pe fiecare în parte, dar în mod special transmis cele mai calde aprecieri directorului Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, Teodor Ardelean, pentru inițiativa, dar mai ales pentru munca titanică pe care a depus-o în ultimii ani pentru maramureșeană”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.