"Copiii Marii Uniri" cinstiți în cadrul proiectului "Crăciun în Maramureș"

Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, în Sala Maramureș a Palatului Administrativ și vernisajului expoziției de fotografie „România din căruțe” au fost momentele special prevăzute de către autoritățile județene în cadrul programul „Crăciun în Maramureș”, pentru a marca faptul că, a X-a ediție a acestui proiect se desfășoară în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.
Cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Maramureș și a primarilor din cele 76 de unități administrativ teritoriale din județ s-a reușit identificarea persoanelor născute în preajma momentului înfăptuirii celui mai important eveniment din istoria României, Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia. Puțini la număr, din păcate, cu fețele brăzdate de trecerea anilor, cu mult argint în păr și înțelepciune acumulată de-a lungul timpului, nonagenarii maramureșeni au fost cinstiți așa cum se cuvine de autoritățile locale. Diplome aniversare, bustul preotului Vasile Lucaciu și flori le-au fost oferite de către vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și prefectul Vasile Moldovan, iar concertul deosebit de colinde susținut de “Corala Armonia” a completat momentul festiv. În continuare, la masa festivă oferită de Consiliul Județean Maramureș, „Copiii Marii Uniri” au avut ocazia să depene multe amintiri frumose pe care au avut ocazia să le trăiască până la această vârstă respectabilă.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.