Verificări pe drumurile județene cuprinse în lotul I pe Drumul Nordului

Președintele Consiliului Județean Maramureș a continuat vizitele pe șantierele unde au loc lucrări de construcție pe drumurile județene. Azi s-a deplasat în teren pe lotul I, cuprins în proiectul Drumul Nordului. Împreună cu echipa de implementare au fost efectuate verificări pe DJ 193 pe tronsonul care asigură legătura între Maramureș și Satu Mare, DJ 108A Maramureș limită cu județul Sălaj, precum și pe tronsonul care leagă localităţile Ariniș şi Cehu Silvaniei. Au fost prezenți în teren și primarii localităților Ariniș, Gheorghe Mureșan, Ardusat, Ciprian Rus și Fărcașa, Ioan Stegeran.

Ionel Bogdan a solicitat executantului lucrării, Implenia Baugesellschaft m.b.H, să pună drumul în siguranță pe perioada iernii, tronsoanele să fie semnalizate corespunzător și, totodată, să execute cu atenție lucrări de finețe pentru a nu se fisura conductele rețelei de canalizare.
”În câteva zile vor avea loc schimbări de temperatură. Se apropie înghețul și nu dorim să ne trezim că vom avea probleme cu canalizarea datorate lucrărilor de reabilitare a Drumului Nordului. De asemenea, oamenii din localitățile în care se desfășoară lucrările sunt și așa afectați de deranjul provocat în teren. Trebuie să ne asigurăm că vor avea acces sigur la gospodării și totodată că toți participanții la trafic vor fi în siguranță. Nu doar executantul trebuie să dea dovadă de seriozitate, ci și firmele subcontractante”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș.

În următoarele zile executantul a dat asigurări că pe toate tronsoanele vor avea loc lucrări, astfel încât, pe perioada iernii, să se circule pe două benzi. Termenul de finalizare a lucrărilor de punere în siguranță a tuturor tronsoanelor de drum de pe lotul I a fost stabilită pentru 15 decembrie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.