Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare are o față nouă

Reparația clădirii pavilionare a Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, spațiu care adăpostește expoziția de bază, depozitele de patrimoniu și de birouri, este pe ultima sută de metri. Toamna lungă și vremea blândă au permis efectuarea lucrărilor programate pentru exteriorul clădirii, unde erau necesare intervenții urgente. A fost reabilitat și spațiul destinat bibliotecii, unde s-a zugrăvit, s-a parchetat și a fost achiziționat mobilier nou pentru ca munca de cercetare și documentare a specialiștilor instituției să se desfășoare în condiții corespunzătoare.
De asemenea, în Muzeul Satului s-au efectuat lucrări de curățare a terenului, drenaje la unele obiective de arhitectură tradițională și reparații la acoperișurile din paie, pentru a asigura o bună conservare a bunurilor de patrimoniu pentru perioada de iarnă.

Lucrările au fost finanțate din bugetul propriu al muzeului, asigurat de instituția tutelară, Consiliul Județean Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.