Varianta Ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației deschide porțile spre dezvoltarea Maramureșului Voievodal

03 Decembrie 2020 106
Azi, 3 decembrie 2020, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. Un proiect important pentru dezvoltarea Maramureșului este și realizarea Variantei de Ocolire a municipiului Sighetu Marmației. Consilierii județeni au înțeles importanța acestui proiect care va atrage investiții în zonă și va crea posibilitatea realizării un parc industrial. Acest proiect vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între Drumul Național 18, Drumul Național 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa.
”Am supus votului Consiliului Județean parteneriatul cu Primăria Sighetu Marmației pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației, din fonduri europene. Studiul de fezabilitate pentru aceste proiect va fi făcut, de asemenea, în parteneriat cu Primăria municipiului Sighetu Marmației, fiecare parte implicată alocând 177.500 euro, banii urmând să fie recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României”, a specificat Ionel Bogdan.

Un alt proiect aprobat azi vizează creșterea gradului de digitalizare a unităților de învățământ, prin achiziționarea de echipamente și servicii de conectare și acces internet, grație unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Maramureș și 49 de școli din județ. Acestea vor fi dotate cu table inteligente, laptop-uri pentru cadrele didactice și tablete pentru elevi. ”Noi ne-am asigurat că nu va exista o dublă finanțare, pentru a nu ne suprapune cu alte programe în derulare prin care copiii primesc tablete”, a afirmat președintele Ionel-Ovidiu Bogdan.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.