Un ocean de posibilități de călătorie. Județul Maramureș promovat la Salonul Mondial de Turism de la Paris

Suita manifestărilor internaționale la care județul Maramureș participă în prima parte a acestui an, la invitația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, s-a încheiat cu Salonul Mondial de Turism de la Paris, eveniment care s-a desfășurat în perioada 14-17 martie la Paris Expo, Porte de Versailles. Cea de-a 47-a ediție a evenimentului a reunit sute de expozanți și peste 60.000 de vizitatori. Teme noi precum „călătorie cu trenul”, „arta franceză de a trăi” și „turismul comemorativ” au completat agenda acestei ediții a manifestării.

La standul României au fost prezenți 15 co-expozanți, delegația județului nostru fiind constituită din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș și ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, care l-au avut alături pe îndrăgitul ceramist și meșter popular, Daniel Leș. Printre cei mai importanți oaspeți ai standului s-au numărat Excelența Sa, Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, Liviu Rogojinaru, ministru consilier, atașatul economic din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză și dr. ing. Mioara Mandea, coordonator al Departamentului Științific din cadrul Centrului Național de Studii Spațiale al Franței.
În cele patru zile ale manifestării, delegația Maramureșului a interacționat cu specialiști, operatori din turism și cu publicul larg, având intervenții atât pe scena principală, cât și în cadrul standului. Vizitatorii standului au fost întâmpinați cu numeroase materiale de promovare, degustări de produse tradiționale, dar și cu o tombolă prin care a fost oferit un sejur de 5 zile all inclusive pentru două persoane.

„Visitez le magnifique comté de Maramures!” – aceasta a fost invitația lansată de promotorii județului nostru tuturor celor care au pășit în standul României. Deși evenimentul s-a dorit a fi „un ocean de posibilități de călătorie”, județul Maramureș s-a remarcat printre cele peste 500 de destinații promovate. Amatorii de experiențe autentice și de acea „tihnă” specifică locurilor unde moștenirea culturală este prețuită la adevărata valoare, unde relația om-natură se bazează pe respect și peste care timpul trece blând, au fost convinși să pună județul Maramureș pe itinerarul lor de călătorie.

Cea de-a 47-a ediție a Salonului Mondial de Turism a fost, fără dar și poate, o fereastră deschisă către cele mai noi tendințe și inovații în domeniu, dar și către destinații surprinzătoare, care au capacitatea să depășească așteptările pasionaților de călătorie.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.