Raed Arafat - prezent la punerea în funcțiune a Centrului de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență - COMAND Maramureș

„Este unul dintre momentele de care mă bucur în acest mandat pentru că este una dintre cele mai importante investiții pentru noi, maramureșenii” a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, cu ocazia punerii în funcțiune a centrului COMAND din Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a oferit cu acest prilej plachete reprezentanților structurilor pentru situații de urgență și protecție civilă, în semn de apreciere pentru eforturile și dedicarea pe care, alături de echipele lor, le depun pentru gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului. Plachetele au fost înmânate cu ocazia ceremonialului care a marcat darea în folosință a Centrului de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență – COMAND Maramureș. Printre cei distinși s-a numărat și Dr. Raed Arafat, secretar de stat și Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.
„Am avut de gestionat în ultimii trei ani multiple crize. De la Covid-19, în 2020-2021, până la izbucnirea crizei refugiaților din Ucraina în 2022, dar și alte situații pe care, împreună cu prefectul județului, cu ISU și celelalte structuri ale statului, am încercat să le gestionăm cât mai bine.

Am simțit atunci nevoia unui astfel de centru de coordonare integrat care să ne ajute să răspundem cât mai rapid și mai eficient nevoilor maramureșenilor. Fiecare secundă, fiecare minut, poate să coste vieți. De aceea, cred că nimic din ceea ce investim în salvarea vieților omenești nu este prea mult!”
, a subliniat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

“Vreau să vă transmit salutul și felicitările domnului ministru Cătălin Predoiu și mesajul de felicitări pentru Consiliul Județean, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru toți cei care s-au implicat în această acțiune, pentru realizarea care, cel puțin la nivelul Ministerului și al Departamentului pentru Situații de Urgență, o considerăm un pas extrem de important în evoluția sistemului de urgență la nivelul județului Maramureș și nu numai.

Dacă în perioada pandemiei urmată de criza refugiaților, un concept s-a dovedit a fi unul funcțional, benefic, un concept reper pe plan internațional, este conceptul de lucru integrat a tuturor forțelor și instituțiilor în situațiile de urgență și în activitățile de zi cu zi”
, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, care a oferit câte o plachetă, din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, și șefului ISU Maramureș, inspectorul șef, Marian Pițiș.

COMAND Maramureș reprezintă o investiție de 2,8 milioane de euro, cu finanțare prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2020-2024 și fonduri din bugetul național și local. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Stat al Serviciului de Urgență al Ucrainei din Regiunea Transcarpatia.

Investiția a constat în extinderea clădirii SMURD și dotarea acesteia cu două funcțiuni: dispecerat integrat pentru situații de urgență și spații dedicate ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Instituțiile care beneficiază direct de acest centru sunt Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești”, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ambulanța, Poliția și Jandarmeria.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.