Participarea reprezentanților județului Maramureș la Adunarea Generală a Rețelei Regionale a Tinerilor ARE

Consiliul Județean Maramureș este membru în organizația Adunarea Regiunilor Europei- ARE încă din anul 1997, participând activ la activitățile și proiectele derulate de această organizație paneuropeană. În cadrul acestei organizații se pune accent și pe implicarea tinerilor în activități specifice și în acest sens a fost creată Rețeaua Regională a Tinerilor ARE – o platformă interregională pentru tineret care promovează implicarea activă a tinerilor de la nivel regional.

În perioada 15-16 martie 2024 a avut loc la Zalău, județul Sălaj, Adunarea Generală a Rețelei Regionale a Tinerilor ARE, la care au participat 2 reprezentanți ai Asociației Elevilor din Maramureș: Oșan Horge Ștefan Cătălin, vicepreședintele acestei asociații și Conțiu Alexandra Irina, însoțiți de un reprezentant al Serviciului Diaspora si Relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș
Adunarea generală a Rețelei Regionale a Tinerilor ARE a fost deschisă de Jim Simonsen Jenssen, președintele acestei asociații și de Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj și în continuare a avut loc dezbaterea "Mobilizarea Europei-implicare comună", care a avut ca temă alegerile europarlamentare din acest an și provocările tinerilor pentru a contribui la făurirea unui viitor mai sustenabil, democratic și incluziv.

În prima zi a întâlnirii au fost organizate de asemenea două ateliere de lucru "Egalitate de gen și promovarea femeilor ca lideri" și " Spații civice pentru tineret, participare și prezență la vot în vremuri de polarizare".

Reprezentanții din Maramureș au participat activ în cadrul acestor ateliere prezentând proiecte pe aceste teme.

Prima zi s-a încheiat cu o vizită de studiu la Colegiul Național "Silvania" din Zalău, școală care are statutul de Școala Ambasador a Parlamentului Europei.

În cadrul celei de a doua zi a Adunării Generale a fost prezentat Raportul de activitate al Rețelei Regionale a Tinerilor ARE și unul din cele mai importante proiecte derulate de aceasta rețea: INCLUD - EU, având ca temă sprijinirea tinerilor imigranți în sistemul educațional, în câmpul muncii și în societate în general.

Consiliul Județean Nordland din Norvegia a propus relansarea competiției "Regiunea Europeană care sprijină cel mai mult tinerii".

In continuare au avut loc alegeri pentru prezidiul Rețelei Regionale a Tinerilor ARE.

Noul președinte al Rețelei regionale a tinerilor ARE ales in urma votului exprimat este Norbert Nagy, reprezentantul județului Sălaj, care a îndeplinit funcția de vicepreședinte în mandatul trecut. În continuarea celei de a doua zi au fost organizate două ateliere tematice: "Europa verde și sustenabilă" și "Sănătate mintală și bunăstare", ambele fiind teme de mare interes în rândul tinerilor.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.