Tiberiu Alexa îşi continuă activitatea ca director al Muzeului Judeţean de Artă "Centrul Artistic" Baia Mare

Mandatul directorului Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare a fost prelungit cu încă patru ani. Astfel, un nou contract de management a fost semnat atât de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, cât şi de directorul muzeului, Tiberiu Alexa.

Făcând o introspecţie în timp, Tiberiu Alexa se arată încântat de măsura dezmembrării fostului muzeu judeţean, care a avut o loc în anul 2006, şi apreciază această măsură ca fiind una de bun augur pentru evoluţia celor trei muzee: Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.
Făcând referire la obiectivele sectoriale ale mandatului 2017 – 2020, directorul Tiberiu Alexa, afirmă că îşi doreşte să continue programul multianual de dezvoltare al patrimoniului muzeal prin achiziţii şi donaţii. De asemenea, muzeul derulează o serie de proiecte de restaurări, prin care îşi propune să devină lider pe piaţa muzeală artistică românească. Totodată, extinderea proiectelor expoziţionale temporare în cadrul programului judeţean „Stagiunea Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare”, prin realizarea unor microexpoziţii atât în localităţile urbane mici, de tip agricol, dar mai ales în cele rurale din judeţ, se regăseşte pe lista obiectivelor sectoriale cuprinse în strategia managerială pentru perioada 2017 – 2020.

„Ţinta principală o reprezintă consolidarea dezvoltării durabile şi sănătoase. Prin urmare, printr-o manieră intensivă dorim să dezvoltăm ceea ce am reuşit să acumulăm în cele două cicluri manageriale anterioare. Vom folosi de experienţa acumulată şi pentru a marca cei 125 de ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare, eveniment care va avea loc în anul 2021”, a subliniat Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a apreciat că Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare este una dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură ale Maramureşului, dar şi o instituţie cu activităţi remarcabile în peisajul culturii româneşti. ”Sigur, ca de fiecare dată, omul sfinţeşte locul şi de aceea, prezenţa la conducerea instituţiei a domnului Tiberiu Alexa este fundamentul pe care se aşează întreaga construcţie viitoare a proiectelor culturale. Experienţa şi vasta sa cunoaştere a istoriei culturii maramureşene, dar şi expertiza solicitată de instituţiile culturale prestigioase onorează Consiliul Judeţean Maramureş. Îi urăm mult succes noului manager în realizarea principalelor obiective, dar mai ales în pregătirea jubileului a 125 de ani de la înfiinţarea Şcolii de pictură băimăreană, în anul 2021”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.