Ședinţă de instruire şi analiză trimestrială a activităţii pe linie de evidenţă a persoanelor

Astăzi a avut loc ședința de instruire și analiză trimestrială a activității desfășurată de personalul din cadrul serviciilor publice comunitare de evidența persoanelor. În cadrul ședinței au fost prezenți Radu Trufan, vicepreședinte CJ Maramureș, și Mihali Anișoara, director Direcția Județeană de Evidența Persoanelor Maramureș.

Această întâlnire de lucru are ca scop principal aplicarea în mod unitar a dispozițiilor din HG 295/2021, care reglementează activitatea de evidență a persoanelor, precum și analizarea activității de evidență a persoanelor pe trimestrul I și II 2021, desfășurată de serviciile publice de evidență a persoanelor și soluționarea problemelor pe care le întâmpină angajații din cadrul acestei structuri.
Procedura de instruire a fost de această dată mult mai complexă, deoarece din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, instruirea nu a mai fost realizată trimestrial, conform procedurii.

Joi, 15 iulie, această întâlnire va avea loc la Giulești pentru serviciile publice de evidența persoanelor care se află în zona Maramureșului istoric.

Radu Trufan, vicepreședinte CJ Maramureș, a declarat: ”Azi, în cadrul ședinței de instruire și analiză trimestrială a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș, au fost prezentate problemele pe care le întâmpină angajații din această structură.

Anișoara Iulia Mihali, director executiv DJEP, a atras atenţia că se confruntă cu o problemă majoră care afectează populația, respectiv lipsa materialelor suport pentru emiterea cărților de identitate. Este o problemă la nivel național având în vedere că materialele pentru actele de identitate se trimit de la București.

Voi face o adresă la Ministerul Afacerilor de Interne pentru clarificarea situației și găsirea soluțiilor astfel încât populația să nu mai aibă de așteptat atât de mult pentru a intra în posesia unei cărți de identitate.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.