Schimb de experiență interregional, prin proiectul Food Chains 4 Europe

Reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, împreună cu specialiști și întreprinzători din sectorul alimentar maramureșean participă, în aceste zile, la Manchester, la un schimb de experiență interregional realizat în cadrul proiectului Food Chains 4 Europe, privind importanța cooperarii în dezvoltarea și promovarea unei industrii alimentare bazate pe produse locale și cu impact redus asupra mediului.

În 5 iunie 2019, prima zi a evenimentelor, experți britanici din regiunea Greater Manchester au prezentat trei exemple de succes privind colaborarea între diverse componente ale lanțului alimentar. Primul exemplu prezentat a fost “Rețeaua Orașelor pentru Alimentație Sustenabilă” - un program derulat în parteneriat de către agenții publice locale, companii, mediul academic și ONG-uri pentru promovarea unei alimentații sănătoase și durabile.
Un alt proiect este “Rețeaua de Inovare a Consiliilor Cooperatiste”, care reprezintă un parteneriat între autorități locale de la nivel național care se implică în găsirea de soluții mai bune în beneficiul comunităților locale. În acest sens, s-a definit un nou model de guvernare locală construit pe leadership civic, în care consiliile sunt parteneri egali cu cetățenii, pentru dezvoltarea locală.

Cel de-al treilea proiect prezentat se numește “Radacini Nordice” și este un proiect de amploare dezvoltat de Consiliul Local Oldham din zona metropolitană Manchester, prin care o suprafața de peste 300 ha, situtată între două zone urbane cu populație defavorizată va fi amenajată pentru diverse activități care să asigure locuri de muncă și zone recreative.

Partenerii proiectului Food Chains 4 Europe au prezentat, în a doua parte a zilei, stadiul de elaborare a planului de acțiune în cele cinci regiuni din proiect: Emilia Romagna (Italia), Plovdiv (Bulgaria), Flevoland (Olanda), Greater Manchester (UK) si Maramures (România). Prezentările au fost urmate de discuții și analize care să contribuie la realizarea unor planuri de acțiune viabile.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.