Schimb de experiență cu regiunea Eszak - Alfold din Ungaria în cadrul proiectului "SMART EUROPE - Strategii inteligente prin crearea de locuri de muncă bazate pe inovare în regiuni din Europa"

27 Iunie 2014 1171
Încurajarea creării de locuri de muncă bazate pe inovare este obiectivul principal al proiectul ’’SMART EUROPE- Strategii inteligente prin crearea de locuri de muncă bazate pe inovare în regiuni din Europa’’, un proiect finanțat prin Programul Interreg IV C, implementat de Consiliul Judeţean Maramureş, prin Biroul de Relaţii Internaţionale şi Relaţii cu Presa.
Obiective. Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect este diseminarea instrumentelor de politici regionale şi bunele practici colectate în urma derulării acestui proiect, tuturor factorilor direct interesați.

Proiectul se apropie de sfârșit, însă partenerii ce doresc să dezvolte colaborări pe viitor au la dispoziție posibilitate de a face schimburi de experiență pe domenii de interes comun în cadrul unor vizite de studiu. În acest context, județul nostru a fost invitatul regiunii Eszak – Alfold din Ungaria, reprezentată în cadrul acestui proiect de Agenția de Dezvoltare Regională Eszak Alfold pentru o vizită de studiu în perioada 17-18 iunie 2014. Tema acestui schimb de experiență a fost aleasă în urma acțiunii de evaluare peer review ce a avut loc in Maramures, în septembrie 2013.

Experții ce au evaluat județul nostru au sugerat preluarea de bune practici de la partenerii noștri maghiari, după cum urmează:
  • politici active de ocupare a forței de muncă în regiunea Eszak – Alfold
  • cooperarea de succes între Universitatea din Debrecen și companii private (mai ales in domeniul IT) sub egida Oficiului de transfer tehnologic din cadrul Universității Debrecen.

Factorii interesați ai proiectului din județul nostru, reprezentanți de la AJOFM, UT Cluj Napoca-Centrul Universitar Nord Baia Mare, Technocad SA, Centrul regional OSIM și ORDA, precum și Primaria Baia Mare au avut ocazia să viziteze campusul Universității din Debrecen, o universitate de prestigiu cu peste 30.000 de studenți, au cunoscut felul în care funcționează acest oficiu de transfer tehnologic, consolidând colaborarea între firme de prestigiu și start up-urile studenților. De asemenea s-au discutat teme legate de politicile active de ocupare a forței de muncă în Ungaria, stabilindu-se contacte pentru viitoare colaborări între instituțiile de profil din cele două regiuni. 

Noemi Ganea, consilier
Birou de Relaţii Internaţionale şi Relaţii cu Presa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.