Satul Breb, calificat în etapa internațională a competiției Best Tourism Villages 2024

La invitația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Consiliul Județean Maramureș a elaborat documentele de candidatură în vederea înscrierii satului Breb în cadrul competiției Best Tourism Villages 2024, organizată sub egida Organizației Mondiale a Turismului. Competiția constituie o inițiativă globală de evidențiere a acelor sate unde turismul constituie un instrument de conservare a patrimoniului cultural tangibil și intangibil, de celebrare a diversității, de protejare a biodiversității și de sporire a oportunităților disponibile la nivel local.
În procesul de evaluare se punctează următoarele criterii de selecție: resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitate economică, socială și de mediu, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranță și securitate, materiale de prezentare (video, imagini).

În urma evaluării naționale, satele Breb din Maramureș, Vânători-Neamț din județul Neamț și Jurilovca din județul Tulcea au obținut punctajul necesar pentru calificarea în etapa internațională, acestea fiind propunerile transmise de România către OMT. În cadrul competiției mondiale, destinațiile românești vor avea șansa de a fi desemnate Best Tourism Villages sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate care, în urma evaluării, au fost identificate ca fiind mai puțin dezvoltate.

Dacă va fi selectat printre destinațiile câștigătoare sau printre cele incluse în programul Upgrade, satul Breb va obține vizibilitate și recunoaștere internațională ca exemplu remarcabil de destinație de turism rural, devenind parte a unei rețele globale care include experți, parteneri publici, dar și parteneri privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Pe această cale, le mulțumim reprezentanților Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș și destinației de ecoturism Eco Maramureș pentru sprijinul acordat în derularea acestui demers, dar și tuturor celor care, prin activitatea pe care o desfășoară, contribuie la dezvoltarea turistică și la promovarea satului Breb ca etalon al turismului rural.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.