Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş s-a întâlnit cu miniştrii Mircea Duşa şi Rovana Plumb

02 Noiembrie 2012 961
Doi miniştri ai Guvernului Ponta au fost ieri prezenţi în Baia Mare: Ministrul Mediului, Rovana Plumb şi Ministrul de Interne – Mircea Duşa, venit pentru instalarea noului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Ministrul Mircea Duşa s-a întâlnit, de asemenea, cu Comisia Tehnică Electorală şi cu şefii instituţiilor deconcentrate pentru a discuta probleme legate de organizarea campaniei electorale. La întâlnire a fost invitat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Principala problemă dezbătută a vizat buna desfăşurare a alegerilor din 9 decembrie. Ministrul Duşa a recomandat tuturor celor prezenţi să nu se implice politic în campanie.
Un alt subiect a vizat asigurarea resurselor financiare necesare continuării lucrărilor la reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Este vorba despre lucrările cu caracter imprevizibil, cele care nu au fost cuprinse în proiect şi au apărut ulterior.

Problemele discutate cu ministurul Rovana Plumb au avut ca obiect necesitatea realizării unor investiţii ecologice necesare în scopul protejării mediului în Maramureş, dar şi şansele pe care le are compania Remin de a reporni activitatea.„Dacă dorim ca, pe teritoriul ţării noastre, să avem o dezvoltare durabilă, trebuie ca toate aceste intenţii să nu rămână doar la nivel declarativ. E nevoie de o nouă politică de mediu care să vină cu studiul de impact de mediu, cu analize şi cu soluţii. Reeluarea mineritului în Maramureş va fi posibilă doar cu respectarea rigorilor impuse de legislaţia de mediu.” – a precizat ministrul Rovana Plumb. Ministrul s-a declarat împotriva utilizării ceanurilor în prelucrarea minereurilor, precizând că este semnatarea unei petiţii la nivel internaţional în acest sens.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.