Miniștrii Oprea și Deneș - vizită la investiția de 140 de milioane de euro derulată la Tăuții Măgherăuș de UAC

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea arată că una dintre cele mai importante investiții ale Maramureșului în anul 2019, noua facilitate industrială a Universal Alloy Corporation de lângă Aeroportul Internațional Maramureș la Tăuții Măgherăuș, avansează în ritm susținut.

Universal Alloy Corporation a deschis în anul 2008 prima fabrică în România, în comuna Dumbrăviţa, iar recent a iniţiat o nouă investiţie la Tăuţii Măgherăuş, în zona Aeroportului Internaţional Maramureş, la capătul pistei. Este vorba despre un proiect de peste 130 de milioane de euro aprobat de Guvernul României pe schema de ajutor de stat în luna noiembrie 2018, care va aduce peste 1.000 de locuri de muncă create şi peste 80.000 de mp de construcţii amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deţine în zonă. Proiectul UAC Europe din Tăuţi se va derula până în 2021 şi va cuprinde producţia propriu-zisă, un Centru de Training şi o Organizaţie de Design. Întreţinerea şi reparaţia avioanelor este următorul proiect pe care UAC Europe doreşte să îl facă, începând cu 2021, în halele care vor fi construite în cea de-a doua investiţie ce va fi realizată la Tăuţii Măgherăuş. Aici sunt în prezent peste 400 de angajaţi, iar când lucrarea va fi finalizată vor munci peste 1.000 de oameni.
”Guvernul României a alocat aproape 40 de milioane de euro pentru susținerea acestei investiții totale de 140 de milioane de euro și am invitat în șantierul deschis în Tăuții Măgherăuș doi miniștri ai României pentru a vedea la fața locului cât de eficient se cheltuie banii primiți în Maramures. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș au apreciat pozitiv eforturile care se fac în această perioadă pentru a demara producția industrială în toamna acestui an și vor susține în continuare dezvoltarea acestui proiect. Mulțumesc mult conducerii UAC, respectiv directorului financiar al UAC Europe, Daniel Vărzaru, pentru timpul acordat și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș și a actualului guvern pentru proiectele care vin în următorii doi trei ani”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.