Florin Cîțu: Susțin planul ambițios de investiții pentru județul Maramureș

Premierul României, Florin Cîțu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în municipiul Baia Mare pentru a vedea proiectele de investiții propuse de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, care vizează dezvoltarea județului Maramureș.

Pe lângă discuțiile purtate la Consiliul Județean, premierul a vizitat și societatea Aramis Group, precum și centrul de vaccinare amenajat în Piața Libertății din Baia Mare.
Aramis Group, o companie cu capital românesc sută la sută, este cel mai mare exportator din țară și principalul angajator din județul Maramureș. Companiile private din Maramureș reprezintă investiții esențiale în dezvoltarea economiei și susținerea forței de muncă atât la nivel județean, cât și național.

După discuțiile avute cu reprezentanții Aramis Group și cu conducerea Consiliului Județean, premierul României a declarat: ”Am venit să văd acest plan ambițios de investiții. Trebuie să știe toți maramureșenii că aveți proiecte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aici aveți o parte din investiții în sănătate și o parte în infrastructură. Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este o prioritate, el este inclus și în PNRR, avem surse de finanțare ca să terminăm acest drum expres.

Am văzut problemele companiilor private și toți cu care am discutat până acum mi-au spus foarte clar că infrastructura rutieră, în special, este ceea ce trebuie dezvoltat și aici. Avem și fonduri europene, dar și o a treia sursă de finanțare: de la buget. Ceea ce nu intră pe PNRR, pe fonduri europene, intră pe buget”.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre proiectele de investiții care vor dezvolta județul Maramureș: ”Am discutat astăzi cu premierul Florin Cîțu despre planul de investiții pe care îl avem în județul Maramureș, în special despre infrastructură. Sunt investiții care nu au fost niciodată pe masa executivului județului Maramureș și care nu au fost promovate cu succes pe masa guvernului.

Astăzi suntem în lucru cu proiectul pentru centura ocolitoare a municipiului Baia Mare, pentru centura Sighetului, pentru drumul expres Baia Mare - Satu Mare și mai ales pentru Podul peste Tisa. Acestea sunt investiții esențiale pentru dezvoltarea județului Maramureș și pentru creșterea nivelului de trai pentru locuitorii județului nostru.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.