Preşedintele CJ Maramureş va susţine în faţa comisiei candidatura Băii Mari pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

15 Septembrie 2016 761
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, va susţine, joi, candidatura municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, în faţa comisiei de selecţie care se va întruni la Bucureşti.
Preşedintele CJ Maramureş a menţionat că susţinerea candidaturii municipiului Baia Mare o va face alături de iniţiatorii şi susţinătorii proiectului, reprezentanţii Fundaţiei Baia Mare 2021.

"Sper ca, în urma prestaţiei pe care municipiul Baia Mare, Fundaţia Baia Mare 2021 şi eu personal am avut-o în faţa comisiei care s-a aflat în Baia Mare, la sfârşitul săptămânii trecute, şansele noastre să fi crescut considerabil. Am iniţiat o serie de protocoale de colaborare şi susţinere cu municipiul Baia Mare pe acest proiect atât noi, Consiliul Judeţean, cât şi unităţile administrativ-teritoriale, dar şi şi colegii de la Consiliile Judeţene şi Prefecturile din judeţele vecine: Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj. Răspunsul decisiv va fi oferit, joi, după ce împreună cu reprezentanţii Fundaţiei Baia Mare 2021 vom susţine în faţa comisiei de selecţie la Bucureşti argumentele solide prin care demonstrăm că oraşul merită din plin să fie ales capitală culturală europeană în anul 2021", a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a arătat că el crede în şansele acestui proiect şi cunoaşte valoarea echipei care s-a implicat în pregătirea candidaturii.

"Eu cred în şansele acestui proiect, cunosc valoarea echipei implicate în proiect. Baia Mare este un mix cultural în care trăiesc români, maghiari, germani, evrei şi alte naţionalităţi de sute de ani, oraşul s-a dezvoltat având la fundaţie contribuţia tuturor, iar mai bine de 45 de ani, Baia Mare a fost un oraş industrial dominat de minerit, metalurgie, geologie şi industria lemnului. Din nefericire, închiderea mineritului şi metalurgiei a provocat o migrare a forţei de muncă în străinătate, rămânând activă doar industria lemnului, turismul şi agricultura. Cred în valoarea proiectului de candidatură şi prin faptul că Maramureşul este deţinătorul unui tezaur arhaic rural unic, tezaur care se bucură de o largă apreciere a turiştilor români şi străini, a cercetătorilor dar şi a unor teritorii care încântă privirea", a afirmat Zetea.

Recent, CJ Maramureş a aprobat finanţarea cu suma de 200.000 de lei a Festivalului Castanelor, eveniment organizat de primăria Municipiului Baia Mare ca şi parte a agendei de oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. La titlul de Capitală Culturală Europeană în anul anul 2021 mai candidează oraşele Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Sursa: AGERPRES http://administratie.ro/articol.php?id=52916
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.