Protocolul de susținere a candidaturii municipiului Baia Mare în cadrul acțiunii "Capitală Europeană a Culturii în 2021" a fost votat în unanimitate de consilierii județeni

24 din cei 35 de consilieri județeni s-au întâlnit joi, 11 august, la o ședință de îndată convocată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Aleșii județeni au fost solicitați pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între municipiul Baia Mare, județul Maramureș și Fundația Baia Mare 2021 - reprezentată prin directorul executiv, Andreea Ciortea și Mihaela Pușnava - pentru susținerea candidaturii municipiului Baia Mare în cadrul acțiunii ”Capitala Europeană a Culturii în anul 2021”.
Asocierea în acest proiect vizează, în primul rând, întărirea capacității de producție culturală, dar și o creștere economică, cu ajutorul atragerii de fonduri dedicate infrastructurii culturale și alte tipuri de finanțări de acest profil și prin dezvoltarea turismului cultural și a industriilor creative.

Consiliul Județean Maramureș și toate instituțiile culturale aflate sub autoritatea sa vor susține cu hotărâre candidatura municipiului Baia Mare pentru acest proiect, se vor implica activ în realizarea acțiunilor pregătitoare și a celor ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2021. În prezent, echipa Fundația Baia Mare 2021 pregătește al doilea caiet de candidatură pentru vizita juriului, vizită care va avea loc în luna septembrie 2016. Acțiunea Capitală Europeană a Culturii este de natură să modifice în mod pozitiv traiectoria municipiului, dar și a județului Maramureș, județ cu un potenția cultural și turistic puternic.

Gabriel Zetea: Dacă Maramureșul va câștiga acest proiect extrem de îndrăzneț, vom aduce vizibilitate și județelor limitrofe

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a convocat această ședință de îndată, a mulțumit consilierilor județeni prezenți că au răspuns atât de prompt la solicitarea sa, motivând urgența prin faptul că Fundația Baia Mare 2021 urmează să depună dosarul de candidatură pentru Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021. ”Este un proiect extrem de important pentru Maramureș, nu doar pentru Baia Mare, un proiect care are impact regional. Am accelerat, în ultima perioadă, discuțiile cu reprezentanții Fundației Baia Mare 2021, cu cei ai municipalității, am încheiat protocoale de susținere, ne-am întâlnit cu județele vecine. Ne asigură sprijinul reprezentanții Prefecturii și ai Consiliului Județean din Satu Mare, Bihor, Sălaj și Bistrița Năsăud, iar dacă Maramureșul va câștiga acest proiect extrem de îndrăzneț, vom aduce vizibilitate și județelor limitrofe. Și reprezentanții UAT-urilor din Maramureș au semnat protocoale de susținere și îi mulțumesc pentru implicare vicepreședintelui Consiliului Județean, Doru Dăncuș, care s-a ocupat zi de zi de acest proiect. A fost un efort comun pentru ca demersurile declarate în campania electorală să prindă contur și să adoptăm acest protocol”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a arătat că, prin aceste protocoale care au fost semnate în ultima perioadă, s-a dovedit că toți cei implicați au capacitatea de a gestiona un proiect de o asemenea anvergură. ”Trebuie să apreciem implicarea tuturor, fiindcă acest proiect ar putea deveni motorul economic al județului Maramureș”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean.

Majoritatea consilierilor județeni prezenți în sală s-au înscris la cuvânt, concluzia unanimă fiind aceea că sprijină acest proiect și înțeleg importanța sa, la final hotărârea fiind votată cu unanimitate de voturi.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.