Consiliul Județean Maramureș susține candidatura Municipiului Baia Mare la titlul de "Capitala Tineretului din România 2018 - 2019"

31 Iulie 2017 908
Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș a înaintat Consiliului Județean o adresă privind susținerea candidaturii Municipiului Baia Mare pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” 2018 – 2019, arătând că, împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare au depus candidatura pentru acest titlu. ”Fiecare oraș care primește acest titlu are oportunitatea de a dezvolta însuși un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în ce mai profesionale, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața comunității. Încercând să stabilească noi modele de dialog structurat și de responsabilizare, mobilizare a cetățenilor, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților dar și promovând toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară”, a arătat Dănuț Orza, președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.
Proiectul privind aprobarea Declarației de intenție de susținere a candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de ”Capitala Tineretului din România” a fost supus votului plenului Consiliului Județean de către președintele Gabriel Zetea, care a fost mandatat să stabilească protocoale, acorduri, convenții, dar și modalitățile concrete de susținere a candidaturii și de participare la acțiunile întreprinse. ”Am susținut de fiecare dată demersurile municipiului în toate domeniile. Baia Mare este cea mai mare și cea mai importantă comunitate maramureșeană, iar Consiliul Județean Maramureș va fi, de fiecare dată, alături de municipiu în proiectele și candidaturile pe care și le propune. Acesta este un proiect onorabil pentru noi, ca județ, iar de doi ani de zile avem în bugetul CJ o linie de finanțare care se referă direct la activitățile de tineret. Am avut o creștere cu aproximativ 75% a finanțărilor pentru ONG-urile de tineret în acest an, iar dorința noastră este aceea ca tinerii să simtă că sunt importanți, iar proiectele lor sunt privite cu seriozitate de către reprezentații județului. Prin acest acord de parteneriat, tinerii vor avea acces mai ușor la deciziile care se iau și care îi privesc în mod direct”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de voturi de aleșii județeni prezenți la ședința ordinară din 27 iulie 2017.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.