Peste 30 de proiecte de hotărâre adoptate de aleși în ședința Consiliului Județean

La ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna octombrie 2018, condusă de președintele Gabriel Zetea au fost prezenți 31 de consilieri din totalul de 35 de aleși județeni. Totodată, s-au aflat peste 30 de proiecte pe ordinea de zi, majoritatea acestora fiind votate de consilieri în unanimitate. În plen s-a votat pentru încheierea a patru acorduri de cooperare cu Fundația Arte+, în vederea realizării în comun a Festivalului Arte+ în cadrul Galei premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România; cu Asociația Heidenroslein Baia Mare, în vederea realizării în comun a proiectului ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”; cu Palatul Copiilor Baia Mare, în vederea realizării în comun a acțiunii de participare la Concursul de Creație ”Glorie Patriei” dar și cu Asociația ”Comunicați cu noi”, în vederea realizării în comun a proiectului ”Uniți în sunet de fanfară”. Totodată a fost încheiat și un acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în vederea depunerii spre finanțare a proiectului ”VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”.
leșii județeni au aprobat și Regulamentul de acordare a stimulentelor financiare elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Un proiect extrem de important l-a reprezentat înființarea Serviciului Public Județean ”Salvamont Maramureș”, în subordinea Consiliului Județean. S-a aprobat, totodată, Organigrama și Statul de funcții pentru instituții aflate în subordinea CJ Maramureș, respectiv Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, R.A. ”Aeroportul Internațional Maramureș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”. Un alt proiect foarte important, care a primit însă vot negativ din partea grupului consilierilor liberali a fost aprobarea contribuției Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară. Proiectul a trecut, însă, cu 22 de voturi pentru și 7 împotrivă. Fonduri se vor acorda și pentru susținerea sportului de performanță dar și pentru unitățile de cult, altele decât cele cuprinse în patrimoniul UNESCO. Ședința s-a încheiat după aproximativ trei ore de la debutul ei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.