Pârtia olimpică de schi și telegondola de la Borșa au fost deschise turiştilor

Proiectul pârtiei olimpice de schi și telegondolei de la Borșa a fost finalizat, iar ieri a avut loc inaugurarea acestuia, eveniment la care a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Lazăr.

Acest obiectiv de investiții, în valoare de 90 de milioane de lei, reprezintă cel mai important proiect în domeniul turistic la ora actuală în România, care a fost susținut și finanțat de guvern, în 2020 fiind alocate 21 de milioane de lei, iar anul acesta 62 de milioane de lei. Și Consiliul Județean Maramureș a susținut cofinanțarea acestui proiect important pentru turismul din Maramureș.
Telegondola de la Borșa are 2,6 km cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile o capacitate de 5-7.000 de schiori. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Au fost date în folosință două noi pârtii - o pârtie roșie cu instalație de nocturnă, în lungime de 3 km și una albastră în lungime de 4 km. Ambele sunt acoperite cu tunuri de zăpadă artificială, formată din apa unui lac cu acumulare artificială.

Doru Lazăr, vicepreședinte CJ Maramureș, a vorbit despre importanța realizării proiectelor de dezvoltare a turismului maramureșean: “Am convingerea că această investiție, la standarde internaționale, va face din Borșa o destinație de top pentru iubitorii de schi din România și din străinătate.

La Consiliul Județean Maramureș, am început să implementăm multe proiecte care vizează turismul în județul nostru și vă asigur că astăzi este doar începutul pentru proiectele importante pe care le vom dezvolta în Maramureș.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.