Mark Sebastian Mesaroş – copilul de aur al Maramureşului

Mark Sebastian Mesaroş, un copil frumos şi talentat, elev al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, a reprezentat România şi Maramureşul la Campionatul Naţional al Artelor din Hollywood. S-a întors de curând de la acest prestigios concurs cu trei medalii de aur şi două de argint. Participarea sa la finala din Hollywood a fost sprijinită şi de Consiliul Judeţean Maramureş care, a acordat suma de 5.000 lei, bani care au acoperit o parte din cheltuielile de transport.
Azi, Mark Sebastian Mesaroş, împreună cu părinţii şi cu sora sa mai mică, au venit la Consiliul Judeţean Maramureş pentru a vorbi despre concurs, pentru a prezenta medaliile şi diploma obţinute şi pentru a mulţumi celor care l-au susţinut.

Elevul de doar 13 ani a fost selectat în lotul României pentru acest concurs, ca urmare a apariţiilor sale televizate, a multor altor concursuri câştigate şi a multiplelor sale abilităţi muzicale. El face beat-box şi live looping şi cântă la chitară şi pian. Este pentru prima oară când România a participat la un asemenea concurs, pentru care selecţia a fost foarte riguroasă, Mark fiind singurul participant din Ardeal. Mark Sebastian Mesaroş a prezentat patru momente: pian – cu o selecţie din Mozart, chitară – cu piese flamenco şi alte două momente de beatbox and live looping. Pentru aceste două momente a primit punctajul maxim de la toţi cei 19 juraţi şi placheta de Champion of The World 2016 Division Winner.

Mark Sebastian Mesaroş povesteşte că îşi dorea o medalie, dar nici nu visa la cinci, că tot ce a trăit pare mai degrabă un vis frumos. Părinţii lui povestesc însă despre o pasiune teribilă susţinută prin muncă şi rigoare, despre bucuria nestăvilită de a cânta, despre un copil care, atunci când vine de la şcoală, fuge direct la pian, despre un copil care a învăţat singur să cânte, inspirându-se de pe Internet.

Campionul maramureşean a fost primit de cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş şi Lucian Morar, care l-au felicitat pentru performanţă, punctând cât de importantă este sprijinirea şi promovarea copiilor talentaţi. S-a discutat despre planurile de viitor ale lui Mark şi s-a stabilit că se vor face demersuri pentru ca el să poată urca pe scena ediţiei din acest an a Sărbătorii Castanelor.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.