Administrația județeană oferă sprijin financiar pentru trei comunități locale din Maramureș dar și pentru ISU, DGASPC și Aeroportul Maramureș

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, desfășurată la finalul lunii mai, s-a decis alocarea unei sume totale de 560 mii lei din rezerva bugetară, banii fiind direcționați spre șase destinații.

Administrația județeană va sprijini orașul Borșa cu suma de 65 mii lei, în vederea decontării cheltuielilor cu serviciile de salubrizare pentru deșeurile considerate periculoase, în contextul pandemiei.

25 mii lei vor merge spre Vadu Izei, ca sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate, în vederea susținerii unei familii care și-a pierdut locuința într-un incediu.
Tot pentru o situație de extremă dificultate a solicitat ajutorul Consiliului Județean Maramureș și comuna Satulung, care va beneficia de o alocare de 85 mii lei pentru săparea de urgență a unui puț la mare adâncime, în scopul asigurării resurselor de apă pentru alimentarea localității și a unui nou cartier aflat în construcție.

A fost decisă și alocarea sumei de 60 mii lei pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, pentru decontarea cheltuielilor legate de cazarea ambulanțierilor de la Serviciul de Ambulanță Maramureș, ca măsură de prevenire și combatere a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

De o alocare în valoare de 200 mii lei va beneficia și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate personalului instituției.

În același scop al achiziționării de materiale de protecție a fost alocată și suma de 100 mii lei către Aeroportul Internațional Maramureș, acesta urmând să își reia activitatea în perioada imediat următoare.

Un alt proiect pentru care autoritatea deliberativă și-a oferit acordul în ședință a făcut referire la aprobarea conturilor anuale de execuţie ale bugetului Judeţului Maramureş, pe anul 2019. Astfel, în anul 2019, prevederile definitive din bugetul propriu al judeţului cuprind la venituri suma de 439.821,86 mii lei şi la cheltuieli suma de 474.604,14 mii lei, cu un deficit de 34.782,28 mii lei, acoperit din excedentul anilor anteriori, faţă de care s-au încasat venituri în sumă de 366.700,72 mii lei şi s-au efectuat plăţi în sumă de 355.128,27 mii lei, rezultând un excedent de 11.572,45 mii lei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.