Județele Regiunii de N-V susțin municipiul Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare și Fundația Baia Mare 2021 au organizat miercuri, 3 august, de la ora 11.00, în sala 105 a Palatului Administrativ din Baia Mare, o întâlnire cu reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din județele Satu Mare, Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud. Scopul acestei întâlniri a fost semnarea unor protocoale de susținere a Municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Alături de prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț s-a aflat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și cei doi vicepreședinți ai instituției, Lucian Morar și Doru Dăncuș.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut prefectului Sebastian Lupuț care a prezentat, pe scurt, parcursul proiectului ”Baia Mare – Capitală Culturală Europeană 2021”. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat faptul că este un proiect strategic pentru întregul județ, cu un impact deosebit de important atât din punct de vedere economic, cât și turistic.

Gabriel Zetea: ”Propunem o agendă culturală integrată a tuturor județelor din regiune”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că există o colaborare foarte bună între județele Regiunii de Nord-Vest, iar Maramureșul și Satu Mare vor fi parteneri în programul transfrontalier România – Ucraina. ”Ne dorim cu toții să oferim o viață mai bună oamenilor, iar astfel de proiecte îmbunătățesc viața fiecărui locuitor. Cei care s-au ocupat de la început de acest proiect trebuie încurajați să continue, fiindcă nu este o candidatură care va ajuta doar municipiul Baia Mare, ci întreaga regiune de Nord-Vest. Este vorba despre o infuzie semnificativă de capital care ar fi absorbită de regiunea noastră, deoarece ghidurile de finanțare pentru perioada 2014 – 2020 nu satisfac nevoile administrațiilor județene. Orice proiect alternativ care poate aduce bani în regiunea de NV trebuie sprijinit, iar noi propunem o agendă culturală integrată a tuturor județelor din regiune. Baia Mare, Capitală Culturală Europeană în 2021 nu este doar miza noastră, a Maramureșului ci este și miza județelor vecine, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Bihor și Sălaj”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare a mulțumit reprezentanților administrațiilor județene pentru prezență și susținere și a dat asigurări că Baia Mare va susține orice acțiune similară în județele limitrofe. Reprezentanții Fundației Baia Mare 2021 au prezentat etapele prezente și viitoare ale proiectului, iar reprezentanții din Satu Mare, Bistrița Năsăud, Bihor și Sălaj au promis să suțină acest demers al municipalității și administrației județene maramureșene.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.