În calitate de partener lider, Consiliul Județean Maramureș a organizat în data de 1 iulie 2021 întâlnirea de lansare a proiectului "ALTHERA - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk"

02 Iulie 2021 84
În prezența partenerilor, reprezentanți ai Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în calitate de partener lider, Consiliul Județean Maramureș a organizat, întâlnirea de lansare a proiectului transfrontalier ”ALTHERA - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”.

Cu o valoare totală de 3.349.588,15 euro din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile, contractul de finanțare intrat în vigoare la data de 24.03.2021, având ca părți semnatare Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Comun România - Ucraina ENI CBC 2014-2020 și Consiliul Județean Maramureș în calitate de beneficiar-lider.
Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în localitatea Recea, județul Maramureș este parte integrantă a Proiectului ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano–Frankivsk” - 1HARD/4.1/37, aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 obiectiv tematic 8- provocări comune în domeniul siguranței și securității, prioritatea 4.1 Sprijin în dezvoltarea serviciilor de sănătate și acces la sănătate.

La prima întâlnire a partenerilor desfășurată în sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ au fost prezenți din partea Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk - Ihor Popadiuk, Khrystyna Melnyk, Vira Shaturma angajați ai Departamentului de politici si investiții, Masliac Taras, Tsihoni Oleag, Skzypnyk Mihail, Novosiolov Alex - reprezentanți ai Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk, Alexandru Oros, directorul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, și echipa de implementare a proiectului condusă de Claudia Breban, director executiv al Direcției de dezvoltare și implementare proiecte.

În deschiderea evenimentului, vicepreședintele Radu Trufan a salutat prezența partenerilor și a vorbit despre importanța implementării acestui proiect: ”Salut prezența partenerilor ucraineni la lansarea acestui proiect important pentru județ! De-a lungul anilor, între cele două regiuni s-a legat o prietenie durabilă care prinde contur în implementarea a tot mai multe proiecte importante. Proiectul ”Althera - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk” are ca scop general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități, fiind derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice în calitate de Management pentru Programul Operaţional Comun România - Ucraina ENI CBC 2014-2020 și Consiliul Judeţean Maramureș în calitate de beneficiar-lider. Din parteneriatul proiectului mai fac parte: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Construirea Centrului pentru Terapii Alternative în comuna Recea este un proiect pilot unic în România, la standarde europene, care va da posibilitatea atât copiilor cu dizabilități, cât și familiilor acestora să aibă acces la servicii medicale alternative, importante pentru recuperarea beneficiarilor. Oaspeții au în vedere îmbunătățirea infrastructurii pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie.”

În replica Ihor Popadiuk, reprezentantul Consiliului Municipal Ivano - Frankivsk, a declarant că pentru partea ucraineană proiectul ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk”, reprezintă un proiect de suflet deoarece prin implementarea acestuia vor reuși să-i ajute pe copiii cu diverse probleme de sănătate să beneficieze de servicii de specialitate.

De asemenea, Florin Puț, șeful Centrului de Recuperare pentru Copii cu Handicap Sighetu Marmației, a menționat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș își asumă realizarea Strategiei de exploatare a centrului construit la Recea astfel încât în viitor să fie posibilă încheierea parteneriatelor cu diverse fundații, asociații, ONG-uri pentru a beneficia de servicii cât mai mulți utilizatori.

Reprezentanții Spitalului Municipal Ivano - Frankivsk au efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare în vederea realizării schimbului de experiență privind proiecte ce vizează dotarea Secției de radiologie cu aparatură medicală de ultimă generație.

Prima întâlnire a partenerilor din proiect a fost condusă de către managerul de proiect - Claudia Breban și a continuat cu prezentarea construcției Centrului de terapii alternative din localitatea Recea, cerințele programului de finanțare privind acțiunile de vizibilitate și comunicare, addendum-ul de proiect, viitorul acord de parteneriat ce va fi semnat de toți partenerii, plata primită ca avans pentru implementarea proiectului, teme prevăzute în agenda evenimentului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.