Ionel Bogdan: Proiectele pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș au susținerea premierului Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Maramureș. La sosirea pe Aeroportul Internațional Maramureș a premierului, oficialii prezenți au susținut o conferință de presă pe tema proiectelor Consiliului Județean Maramureș pentru dezvoltarea, extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș.
Consiliul Județean Maramureș are două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, și anume “Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și “Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice”.

Primul proiect privind extinderea și modernizarea Terminalului de Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș este în valoare de 30 de milioane de euro și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM.

Acest proiect este în licitație publică pentru proiectare și execuție.

“Un lucru important de precizat este că deși axa de finanțare pe POIM este deschisă din 2016, când am preluat mandatul de președinte al CJ Maramureș, în octombrie 2020, nu am găsit documentații pregătite pentru depunerea cererii de finanțare, care să aducă dezvoltare infrastructurii aeroportuare existente în Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan astăzi.

Al doilea proiect, privind creșterea gradului de siguranță și securitate aeroportuară va fi finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Valoarea acestui proiect este de 20 milioane de euro.

Prin acest proiect, complementar proiectului pentru noul terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, vor fi achiziționate dotări necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

“Președintele Consiliului Județean Maramureș și-a asumat o serie de proiecte deosebit de importante pentru maramureșeni, și anume dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Maramureș, dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii feroviare. La nivelul Guvernului am sprijinit de fiecare dată aceste proiecte și am asigurat finanțările necesare”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.

Ulterior, premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și cu delegația oficială au efectuat o vizită la noua fermă de pui din Mireșu Mare, realizată de producătorul de carne și preparate din carne în sistem integrat - Ferma Zootehnică - controlată de familia Lazăr din Baia Mare.

Este vorba de o investiție de 2 milioane de euro, realizată în proporție de 98%, care va fi gata în 1 ianuarie 2023, iar după 10 ianuarie ferma va fi populată. Aici se vor produce în medie 700.000 de pui de carne pe an.

“Ferma Zootehnică este un exemplu de bune practici. Mă bucur să văd că în Maramureș avem oameni de succes, antreprenori implicați care își dezvoltă afacerile și oferă pe piață produse de calitate pentru maramureșeni și români”, a transmis Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.