Ionel Bogdan: Prin construirea de parcuri industriale valorificăm potenţialul de dezvoltare al Maramureşului

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a avut astăzi o întâlnire cu o parte din primarii maramureșeni pentru a identifica posibile terenuri pe care se vor ridica parcurile industriale din județ.

La discuții au participat reprezentanții primăriilor din Dumbrăvița, Groși, Târgu Lăpuș, Satulung, Fărcașa, Șomcuta Mare, Recea și Sarasău.
”Este foarte important să începem demersurile privind demararea proiectului Parcuri Industriale.

Parteneriatul pentru consolidarea acestui proiect va fi între Unitățile Administrativ Teritoriale, care vor pune la dispoziție terenul, și Consiliul Județean Maramureș, care va coordona întregul proiect prin compania Parcuri Industriale SA. Această companie, înființată în ultima ședință a Consiliului Județean, este responsabilă cu găsirea surselor de finanțare pentru infrastructură. Principala sursă de finanțare va fi din fonduri europene, însă avem și posibilitatea finanțării din fonduri guvernamentale sau locale.

Am identificat deja câțiva potențiali investitori, iar pentru a putea înainta discuțiile cu aceștia trebuie să avem oferte foarte bine consolidate și atractive.

Este necesar să construim în județul nostru parcuri industriale și să atragem cât mai mulți investitori pentru a valorifica potențialul de dezvoltare al Maramureșului.

Maramureșenii au nevoie de noi locuri de muncă, de condiții de trai mai bune și de posibilitatea dezvoltării la ei acasă.”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.