Ionel Bogdan: Creștem alocația pentru hrana bolnavilor din spitale și venim cu soluții concrete pentru depozitarea deșeurilor menajere

Astăzi, 05.02.2021, în ședința de Consiliu Județean s-a aprobat majorarea alocației de hrană pentru meniurile pacienților din cadrul spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, precum și modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a județului pentru activitățile aferente Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.
Implementarea unor măsuri necesare pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile spitalicești din Maramureș primează, iar în acest sens s-a adoptat Hotărârea de Consiliu Județean care prevede majorarea alocației de hrană pentru bolnavi și un control mai strict al calității serviciilor medicale oferite în spitalele aflate în subordinea CJ.

”Potrivit hotărârii adoptate astăzi, crește alocația de hrană cu circa 50% pentru fiecare meniu, iar pentru această măsură vom aloca de la bugetul Consiliului Județean peste 1 milion de lei anual. În paralel cu creșterea alocației pentru hrana bolnavilor vom face și un control mai strict al calității serviciilor medicale oferite în spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean, pentru că noi toți ne dorim să beneficiem de cele mai bune condiții în spitalele maramureșene.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Cu privire la soluționarea problemei depozitării deșeurilor, s-a adoptat o măsură pe termen scurt care are în vedere colectarea selectivă a deșeurilor uscate și depozitarea acestora pe o platformă specială, iar deșeurile menajere, umede, vor fi transportate la depozitele din Oradea și Satu Mare.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a mai precizat: ”De asemenea, în aceeași ședință am votat și modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a județului pentru activitățile aferente Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Concret, a fost votată majorarea taxei de depozitare, în condițiile în care pentru a rezolva pe termen scurt problema depozitării deșeurilor am adoptat varianta înfolierii acestora și depozitarea lor pe o platformă specială. Sunt costuri suplimentare cu echipamentele destinate acestor operațiuni, dar și cu transportul deșeurilor umede la depozitele din Oradea și Satu Mare, având în vedere că din luna februarie nu mai există niciun depozit autorizat în județul Maramureș.

Între timp, am luat măsuri și pentru a crește gradul de colectare selectivă la nivelul județului. Am alocat deja 5 milioane de lei pentru achiziționarea de pubele care urmează să fie date cetățenilor pentru colectarea selectivă, un proces foarte important, în care implicarea administrațiilor publice locale contează foarte mult. Am încredere că cetățenii vor fi activi în procesul de colectare selectivă și vor înțelege că această măsură înseamnă implicit și costuri mai mici pentru fiecare.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.